• Ivan De Wolf

  Eind jaren zeventig creëert De Wolf (°1952), vertrekkende van elementaire lineaire eenheden, geritmeerde visuele structuren in zwart en wit. De spanning tussen regelmaat en afwijking, orde en toeval, structuur en spel wordt opgezocht. Hij doet dit op doek (galerij Drieghe, Wetteren ‘78; ICC Antwerpen ’80), op muren (Paleis voor Schone Kunsten Brussel ’81) en in de ruimte (galerij Cintrik Antwerpen ’82).
  Daarna breekt voor De Wolf een tijd aan van reizen en zet hij zijn eigen zoektocht verder in India en meer bepaald in het Boeddhisme. Enige tijd later verdiept hij zich in de oorlogsproblematiek als nieuws- en tv-producer in o.a. Bagdad en Sarajevo.
  Anno 2000 kriebelt het bij De Wolf opnieuw en bouwt hij in zijn nieuwe werken voort op zijn indrukken en ervaringen. Alles draait nu om het onbestemde ‘niet-iets’. Zijn huidige werken tonen een spel van vliedende elementen in totale onderlinge interdependentie. Conceptuele uitgangspunten groeien uit tot geometrische visuele structuren. Opvallend verschil met zijn vroegere werken is dat hij nu resoluut voor kleur opteert. Daarentegen blijft hij wel consistent aan zijn net niet-identieke lijnen en vormen.

  Exhibitions

  • 1970Solo

   Repitition and Difference — Morbee Galerie - Brussel